Restaurant Gaia

Gaia er en restaurant med fokus på Vejrøs egen natur, egne grøntsager og lokalskudt vildt, ledsaget af det bedste fisk og skaldyr man kan opdrive. Vi sanker og hengemmer Vejrøs natur i højsæsonen så vi også kan præsentere de fantastiske råvarer i de kolde og mindre givende måneder. Vi sætter tårnhøje krav til de råvarer vi bruger og kun de absolut bedste får lov at blive serveret i restauranten. Her er skånsomt fiskeri, dyrevelfærd og økologi nogle af de søjler Gaia er bygget på. Gaia er et køkken hvor kreativitet og nysgerrighed, sammen med et ligesindet hold af gartnere og landmænd, udfolder sig gennem kompromisløs mad og service.

Søren Frank, anmelder hos Berlingske, har besøgt Gaia og delt sin bedømmelse   * * * * * 

“Betjeningen viser sig hurtigt at være eminent og lydefri, og snart er alle bange anelser forsvundet som dug for solen. Ikke mindst, fordi menuen, der hovedsagelig er baseret på egne råvarer fra Vejrø, lægger stærkt ud.”

Læs hele anmeldelsen her

Hilsen fra køkkenchefen

Gaia er vores gastronomiske fyrtårn der danner ramme for et kreativt, bæredygtigt og lokalt køkken. Lokale råvarer og bæredygtighed har en helt særlig betydning hos os, da alle vores grøntsager og kød kommer fra Vejrø. Vi kan derved sikre en ekstraordinær kort vej fra jord til bord.

Via de gode, lokale råvarer, den gode historie og en kreativ tilgang, bestræber vi os på at give hver enkelt gæst en oplevelse i særklasse med sig videre.

Alle retter serveret i Gaia er lavet ud fra hvad Vejrø forsyner os med i øjeblikket, tilsmagt med henkogte råvarer fra tidligere sæsoner. Netop henkogning, er en stor del af Gaias DNA, da en råvare kan få nyt og anderledes liv på denne måde. Vi kombinerer noget velkendt med noget uventet og noget trygt med noget udfordrende.
Dét er, for os, den perfekte spiseoplevelse.

Velkommen til Gaia

Med de bedste hilsner,
Vejrøs køkkenchef Lasse  

Gaia oplevelsen

Oplev den totale Gaia og Vejrø-oplevelse gennem vores “Soil & Sea” menu, en kulinarisk rejse med op til 15 serveringer, der udforsker det frodige skatkammer af råvarer, som Vejrø har at byde på. Vores dygtige gastronomiske team skaber en harmonisk balance mellem spæde grøntsager, vilde urter, solmodne bær og frisk vildt, alle dyrket og høstet med omhu af vores dedikerede team.

Menuen indledes med en række lækre snacks og appetizers, der vækker både appetit og sanser. Disse små lækkerier er en forsmag på, hvad resten af menuen har at byde på og præsenterer vores fortolkning af råvarerne som delikate fingerfood-bider og små anretninger.

Vi værdsætter muligheden for at arbejde med friske grøntsager fra vores egen produktion hver dag, og det afspejles i vores menu, hvor grøntsager spiller en central rolle i mange af serveringerne.

Gaias råvarer

En central del af Gaia’s identitet er at bruge naturen, selv når Vejrø ikke leverer friske råvarer i overflod. Derfor konserverer vi grøntsager, frugt, bær og urter ved hjælp af forskellige metoder som syltning, fermentering og tørring. Med en nysgerrig og kreativ tilgang udforsker vi konstant nye måder at repræsentere vores omgivelser på.
 

Vi går kun efter det bedste fisk og skaldyr, tilgængeligt i Norden, og bæredygtigt fiskeri er en hjørnesten i vores tilgang. Vi sikrer os, at alt vores fisk og skaldyr er i sæson og fanget med skånsomme redskaber, der respekterer havbunden og fremmer biodiversiteten.

 

Når vi anvender kød, kommer det udelukkende fra vores egen produktion. Uanset om det er vildt, kalv, gris eller får, har dyrene levet deres liv på Vejrø og bærer præg af øens frodige omgivelser. Vi modner og tilbereder vores kød med stor respekt for dyret og med det ultimative mål om den perfekte ret for øje. Denne tilgang sikrer ikke kun kvalitet, men også en dyb forbindelse til vores omgivelser og de råvarer, vi arbejder med.

Åbningstider

I højsæsonen (10. maj til 15. september) har Restaurant Gaia åbent onsdag til lørdag fra kl. 18. Sidste bestilling modtages kl. 21.00, medmindre der bestilles 15 retter, hvor bestillingen skal ske senest kl. 20.

I sommerens varme stråler inviterer vi dig til at starte din aften på vores terrasse og nyde havudsigten med et friskt og boblende glas samt snacks.

Vores vinkælder er en hyldest til vinentusiaster, der søger den perfekte ledsager til deres måltid. Med vores imponerende udvalg af vine, håndplukket til at komplementere hver ret, er vi sikre på at kunne højne din gastronomiske oplevelse til nye højder og skabe et uforglemmeligt besøg.

Tag med os på en kulinarisk rejse gennem Restaurant Gaia og reserver dit bord allerede i dag. 

OBS: Vi anbefaler ikke børn under 10 år

BEMÆRK: Hvis du ønsker en dagstur med spisning i restauranten, gør vi opmærksom på, at vores både ikke har faste afgangstider, og vi derfor ikke kan garantere sejlads tilbage. Det er derfor nødvendigt at have egen transport i form af båd eller fly, eller booke et ophold. Når du booker ophold, reserveres der automatisk bord i restauranten.

Leder du efter noget andet?

VILDTAFTEN

9. november 

Glæd dig til en eksklusiv 7-retters vildtaften i samarbejde med Jaegerinden Mette Karin på Vejrø, inklusive overnatning.