fbpxOM VEJRØ

Vejrø er et moderne og hyggeligt hideaway beliggende i det frodige danske smålandsøhav. På Vejrø kan du slappe af, nyde de bedste ting i livet, blive inspireret og sætte pris på den fantastiske natur, vi er en del af.

Uanset om du ankommer med vores charter båd, egen båd eller privat fly, vil du altid blive mødt med en varm velkomst.

 

BÆREDYGTIGHED

Vi har en vision om at gøre Vejrø til en fuldt ud bæredygtig ø. Vi vil gerne vise, at bæredygtighed og et godt liv bestemt kan gå hånd-i-hånd. Vi arbejder blandt andet med rene energikilder og bæredygtigt landbrug. Vi er ikke i mål endnu, men hver dag kommer vi nærmere vores vision.

SELVFORSYNENDE

Vi har et ønske om at være selvforsynende og så vidt muligt bruge de ressourcer, der er til stede på øen. Vi producerer blandet grønt i vores nye væksthus og vi holder egne husdyr, der har god plads til at leve i gode omgivelser på Vejrø.

Nogle produkter kan naturligvis ikke produceres på Vejrø, men så længe produktion lever op til vores vision, importerer vi disse varer til øen.

ØKOLOGI

Vores madkoncept er ‘Fra mark til mund’. Vi dyrker vores afgrøder og passer vores dyr efter økologiske produktionsprincipper og øens dyr får den tid og plads de behøver, for at kunne leve og vokse naturligt.

BRUG VORES VISION OM EN GRØNNERE FREMTID TIL PÅ JERES NÆSTE MØDE

Vi er på Vejrø i gang med et ambitiøst projekt for produktion og anvendelse af vedvarende energi. Og vi deler gerne ud af vores viden.

Vores energifortælling og vision om en grønnere fremtid kan blive en del af jeres strategimøde på Vejrø, hvor vi fremviser vores energisystem og -løsninger i ægte ø-drift.

Læs mere og bliv helt sikkert inspireret af denne artikel fra Business Lolland-Falster.

Bagefter er vi klar til at tage en snak om jeres muligheder for at holde et business event på Vejrø. Ring til os på tlf. 63205920 eller send en mail til Vejroe@vejroe.dk

VEJRØS HISTORIE

Historien om Vejrø går hele vejen tilbage til stenalderen.

Både konger og pirater har haft deres gang på øen. Den første kendte ejer var Kong Valdemar Sejr i det 13. århundrede. Omkring det 14. århundrede var øen befolket af pirater.

Historiskrivningen fortæller, at landbruget på øen begyndte i 1568. I 1920’erne nåede øen sit højdepunkt i befolkning, 80 personer, hvoraf de fleste var landmænd. Vejrø var på dette tidspunkt delt imellem flere små gårde og havde også en købmand, kirkegård og en skole.

I løbet af 1960’erne og 70’erne blev Vejrø langsomt affolket, og lå stort set øde hen og blev brugt til opbevaring af affald, indtil administrerende direktør og stifter Saxo Bank Kim Fournais købte øen i 2005.

VEJRØ I DAG

Da Kim Fournais købte øen, igangsatte han en langsigtet rekonstruktion af øen med ambition om og en tro på at skabe et bæredygtigt, økologisk og selvforsynende minisamfund, hvor der var plads og tid til at nyde de gode ting i livet.

Kim Fournais har en ambition om at vise, at en ø –  i det yderste af hvad mange vil kalde ”Udkantsdanmark” – der før han overtog den, var på offentlig støtte med brakmarker og lignede en losseplads, kan gøres til et fantastisk sted. Kim Fournais kalder sin tilgang ”ærlig kapitalisme”, der kan forskønne Danmark, sætte et aftryk på vores lille kongerige og vise vejen for fremtidens bæredygtige samfund.

OM VEJRØ

  • Øen er privatejet, men åbent for offentligheden og drives af Vejrø ApS. 

  • Vejrø ligger i Smålandsfarvandet 9 km nord for Lolland

  • Arealet dækker 1,57 km2, og øen er 2,5 km lang og 700 m på det bredeste sted.

  • Infrastrukturen på øen gør, at øen skal selvforsyne sig i forhold til vand, varme, el, veje, renovation m.m.

  • Ud af Vejrøs 155 hektar er knap 100 hektar udlagt til økologisk landbrug, hvor produkterne bruges i restauranten og sælges i gårdbutikken.

  • Vejrøs lystbådehavn har 85 bådepladser og topmoderne faciliteter til sejlerne.

  • Der er landingsbane til mindre fly på øen. Landingsbanen er 650 m lang.