Om Vejrø

Du er inviteret til en helt speciel oplevelse.

En af Danmarks mindste øer, Vejrø er 1,5 hektarer, ligger i Smålandsfarvandet og er tæt på Fejø. Vejrø er en privatejet ø, købt af Kim Fournais i 2005.  På øen finder man Hotel Blæsenborg, Karlekammeret, 4 gæstehuse,  Restaurant Skipperly, regenerativ landbrugsproduktion, jagtmarker, landingsbane, lystbådehavn og flere både til gæstetransport. 

LÆS MERE

Vores varemærke er ‘Fra Jord to Bord’, hvor bæredygtigt landbrug og fødevareproduktion af høj kvalitet leverer lækre, sunde og sæsonbetonede ingredienser, tilberedt af vores passionerede kokke og i sidste ende nydt af vores gæster på Restaurant Skipperly.

Grønne teknologiløsninger sikrer vores vision om bæredygtighed med ren energi til opvarmning, lys, maskiner, vandproduktion og affaldsbehandling.

Vejrø er et sted, hvor folk kan nyde afslappet luksus, nyde det bedste i livet, føle sig inspireret og genoprette forbindelse til mennesker omkring dem og den fantastiske verden, vi lever i.

 

Vores historie

Da Vejrø blev købt i 2005 af Kim Fournais, lå øen øde med næsten 100 tons affald, som folk havde efterladt gennem årene. Det første projekt var at rydde det ophobede affald som gamle biler, vaskemaskiner og tunge metalrester. Dette var det første bæredygtighedsinitiativ på Vejrø, der forhindrede forurening af jord og grundvand ved at fjerne det nedbrydende metal og forhindre kemikalier i at lække i jorden.

LÆS MERE

 

Havnen er blevet restaureret fuldstændigt med facilititer i verdensklasse og er blevet en vital del af øens nye liv med sejlere, 85 bådepladser og en Havne Café, hvor gæsterne kan købe mad og drikke lokalt dyrket og tilberedt på Vejrø.

Landbrugsdelen af ​​Vejrø er blevet genoplivet med bygningen af ​​2 moderne drivhuse, bygget i traditionel engelsk stil, hvor der kan dyrkes frugt, grøntsager og urter året rundt. Derudover har vi forskellige husdyr, svin, geder, får og kyllinger, som er en fødekilde, men også bruges i vores regenerative landbrugspraksis til at græsse på markerne, rydde uønsket vegetation og gøde jorden undervejs.

I vores mission om at blive en model for bæredygtighed er vi meget fokuseret på at prøve, udvikle og bruge det bedste inden for rene energiløsninger. Vi har installeret to små vindmøller og solpaneler. Vi bruger batterilagring, et kontrol og strømstyringssystem, fjernvarme samt lokal geotermisk sol og elvarme. En elektrisk varevogn transporterer vores gæster rundt på øen. Vi bruger stadig maskiner, der kræver diesel eller benzin for at fungere, da vi er i proces. Vores både, der sejler gæster til øen, bruger i øjeblikket diesel, men det er vores plan at konvertere færgerne til rene energiløsninger i fremtiden.

Brev Fra Kim Fournais

Kære Vejrø -ambassadør,

Jeg værdsætter din interesse for Vejrø, et projekt, jeg er meget passioneret omkring og inspireret til at tage til det næste niveau. Fra begyndelsen har det altid været min drøm at udvikle øen til et levende laboratorium og bæredygtighedsmodel, hvor den bedste og mest innovative grønne teknologi kan testes, anvendes og praktiseres.

LÆS MERE

Visionen er at udvikle Vejrø til et unikt forbillede og casestudie om både miljøvenligt og behageligt liv. Formålet med vores projekt er at demonstrere, hvordan innovativ, upartisk tænkning, der er forbundet med banebrydende grøn teknologi, gør os i stand til at bevare vores miljø, samtidig med at vi nyder enestående skønhed, bekvemmelighed og en høj livskvalitet.

Vejrø er et fyrtårn for, hvordan fremtiden for et bæredygtigt liv kan se ud samt et real-time showcase for den teknologi, der kræves for at få det til at ske.

Da jeg overtog Vejrø, var det en ødemark, et stykke “UdkantsDanmark” uden relevans, ingen job, bunker af uønsket, skrantende natur, der står over for forfald uden bæredygtighed. Det var et trist resultat af den måde, hvorpå menneskeheden nogle gange efterlader en dårlig arv med negativ indflydelse.

Konceptet med at få en seriøs positiv indvirkning på et defineret område af verden tiltaler mig. Hvis det er muligt, bør vi alle stræbe efter at være en del af løsningen ved at demonstrere et varigt positivt win-win  baseret fodaftryk. Dette er mit personlige formål, og jeg er drevet af stærk motivation og meget energi.

Jeg håber, at du vil nyde at udforske øen lige så meget som jeg og er inspireret af din oplevelse på Vejroe til at blive en del af løsningen og bevare denne smukke verden, vi lever i.

De bedste hilsner,
Kim Fournais

Historisk information

Betydningen af ​​navnet Vejrø er øen, der er udsat for vejret.

Vejrø er et betydningsfuldt sted i danmarkshistorien, med den første skriftlige registrering af øen fundet i 1231, i  Kong Valdemars Jordebog hvor det beskrives, at Kongen ville bruge øen til kongelige jagter.

Fra dette punkt helt op til slutningen af ​​1600’erne var øen beboet af “forpagterbønder”, hvilket betyder, at de betalte husleje til kongen for både at bo i et hus og dyrke jord. Fra dette tidspunkt og frem til 1800’erne kunne landmænd eje deres ejendom på Vejrø, men stadig betale kongen for at dyrke land.

Booking

Booking:

Book your stay at Vejroe